Një propozim për një kufij të pagës në ligën Malajziane është propozuar dhe refuzuar, sipas një personi të futbollit malajzian.

Tifozët e futbollit Malajzian në Twitter kanë ngritur edhe një herë çështjen e klubeve profesionale që paguajnë më shumë lojtarët e tyre në vend.

Të Dielën, përdoruesi i Twitter RimauXI postoi një listë të pagës mesatare vjetore të lojtarit në Ligën J1 2019, duke deklaruar se disa lojtarë Malajzianë në ligën Malajziane janë me shifra të paguara që janë shumë të larta për ta bërë tërheqëse lojën jashtë

Tweet-i shkaktoi përgjigje nga tifozët e tjerë dhe faqet e tifozëve, si dhe nga anëtarët e vëllazërisë së futbollit Malajzisë.

Shumë prej tyre janë të mendimit se futbollistët profesionistë në vend paguhen shumë lartë pavarësisht nga mungesa e kthimit financiar të dhënë nga klubet malajziane dhe suksesi i kufizuar i futbollit malajzian në skenën ndërkombëtare.

“Pagat e tyre nuk janë në përpjesëtim me performancën e tyre, si dhe industrinë lokale të futbollit. Klubet e futbollit Malajzisë nuk janë si Manchester United, Juventus (klubet më të mira), “shkroi Ahmad Fitri.

“Ata paguajnë EPL, Seria A nivelet e pagave vetëm për të marrë nënshkrime të huaja mbeturinash.

“Ekonomia e futbollit Malajzia është një ekonomi e gabuar dhe e turbullt. Clubsshtë e vështirë për klubet të jenë të qëndrueshme, në një sistem të tillë,” shtoi RimauXI.

Një menaxher malajzian, Khairul Anuar i cili tani punon për klubin e Ligës Kombëtare të Myanmar Yangon United gjithashtu u përgjigj me njohuritë e tij për pagat mesatare në ligat e Azisë Juglindore.

“Në Tajlandë, paga mesatare mujore e lojtarëve të huaj është në kufijtë e USD 5,000 deri 10,000 (rreth RM20,200 deri 40,500). Në Mianmar është ndërmjet 1500 USD dhe 4,000 USD. Në Laos dhe Kamboxhia, 1 000 USD deri në 2,000. Në Malajzi është midis 10,000 USD dhe 25,000 (RM40,500 deri 101,100). “

Në krahasim, një listë e pagave të një prej klubeve kryesore të Malajzisë përsëri në 2018 renditi pagën mujore të lojtarëve të saj vendas më të rinj në rreth 16,000 RM ndërsa dy prej yjeve të saj të huaj morën rreth RM128,000

Disa tifozë u përgjigjën se nevojitet një kufizim page në kampionat, në mënyrë që të frenojë shpenzimet e mëdha të klubeve për lojtarët.

Selangor Mjeku i ekipit të FC Wazien Wafa përshëndeti me një zbulim se një propozim për kufirin e pagave është refuzuar nga klubet me renditje të fortë financiare në kampionat.

“Përdorej për të shprehur zëri për këtë. Por iu tha klubit që duhet të ndryshojë, jo në kampionat.

“Ka klube që duan një kapak, por klubet me burime të mëdha nuk do të pajtohen me të. Sipas tyre, është një çështje e furnizimit dhe kërkesës.”

Gjigandët e Kuq janë një nga klubet Malajziane, zyrtarët e të cilit kanë avokuar për futjen e një kufiri pagash në ligën Malajziane.

LEXO: Lojtarët e Superligës së Malajzisë “të mbivlerësuar” kanë nevojë për kapak rroge, thotë FA Selangor sec-gen

LEXO: Kriza Covid-19 duhet të nxisë revolucionin e ligës Malajziane

Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu