UEFA ka pranuar riintegrimin e nëntë klubeve që ranë nga klubi Superliga Evropiane projektin dhe shpalli masat disiplinore për tre të tjerët përfshirë Real Madrid dhe Barcelona.

Organi qeverisës evropian i futbollit pretendon se nëntë nga 12 skuadrat e përfshira në krijimin e Super League kanë paraqitur një ‘Deklaratë të Angazhimit të Klubit’, përmes së cilës ata angazhohen në të dy garat e UEFA-s dhe federatave të tyre kombëtare.

Përveç kësaj, nëntë klubet e pranojnë që krijimi i Superligës ishte një gabim dhe u kanë kërkuar falje institucioneve dhe tifozëve të tyre.

Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atletico Madrid, Inter, Liverpool, Manchester City, Manchester United dhe Tottenham Hotspur të gjithë kanë nënshkruar një dokument në të cilin u përmbahen pikave të mëposhtme ku thuhet se secili klub:

  • pa rezervë pranon dhe pranon natyrën detyruese të Statuteve të UEFA-s
  • mbetet i përkushtuar dhe do të marrë pjesë në çdo Garë të Klubeve UEFA çdo sezon për të cilin klubi kualifikohet për merita sportive
  • do të bashkohet përsëri me Shoqatën Evropiane të Klubeve, e cila është organi i vetëm përfaqësues për klubet që UEFA njeh
  • do të ndërmarrë të gjitha hapat brenda fuqisë së tyre me qëllim që të përfundojë përfshirjen e tyre në kompaninë e themeluar për të formuar dhe operuar Super League dhe të pushojë çdo veprim juridik të lidhur me të
  • si një gjest i vullnetit të mirë, dhe së bashku me klubet e tjera, do të bëjë një donacion në total prej 15 milionësh, që do të përdoret për të mirën e fëmijëve, të rinjve dhe futbollit bazë në komunitetet lokale në të gjithë Evropën, përfshirë Mbretërinë e Bashkuar
  • do të jenë subjekt i mbajtjes së 5% të të ardhurave që do të kishin marrë nga garat e klubeve UEFA për një sezon, të cilat do të rishpërndahen
  • bien dakord që të vendosen gjoba të konsiderueshme nëse ata kërkojnë të luajnë në një konkurs të tillë të paautorizuar (100 milion) ose nëse shkelin ndonjë angazhim tjetër, ata kanë hyrë në Deklaratën e Angazhimit të Klubit (50 milion)
  • do të sigurojë angazhime individuale ndaj UEFA-s në të cilat pranohen të gjitha parimet dhe vlerat e përcaktuara në Memorandumin e Mirëkuptimit të vitit 2019 midis UEFA-s dhe Shoqatës Evropiane të Klubeve

UEFA gjithashtu paralajmëroi tre klubet rebele të mbetura për masa të mundshme kundër atyre që nuk tërhiqen nga projekti.

“Për më tepër, dhe duke ecur përpara, UEFA ka rezervuar të gjitha të drejtat për të ndërmarrë çfarëdo veprimi që ajo e konsideron të përshtatshme kundër atyre klubeve që deri më tani kanë refuzuar të heqin dorë nga e ashtuquajtura” Super League “,” theksoi UEFA përmes deklaratës.

“Çështja do t’i referohet menjëherë organeve disiplinore kompetente të UEFA-s.”

Deklarata e Ceferin

President i UEFA-s Aleksander Ceferin gjithashtu komentoi mbi vendimin e nëntë klubeve për të hequr dorë nga Super League dhe theksoi se pjesa tjetër do të përballet me pasojat e mos bërë atë.

“Unë thashë në Kongresin e UEFA-s dy javë më parë se duhet një organizatë e fortë për të pranuar se ka bërë një gabim sidomos në këto ditë gjykimi nga mediat sociale,” tha Ceferin.

“Këto klube kanë bërë pikërisht atë. Duke pranuar zotimet e tyre dhe gatishmërinë për të riparuar përçarjen që ata shkaktuan, UEFA dëshiron ta vendosë këtë kapitull pas tij dhe të ecë përpara në një frymë pozitive.

“Masat e njoftuara janë domethënëse, por asnjë nga ndëshkimet financiare nuk do të mbahet nga UEFA. Ata të gjithë do të investohen në të rinjtë dhe futbollin bazë në komunitetet lokale në të gjithë Evropën, duke përfshirë Mbretërinë e Bashkuar.

“Këto klube njohën gabimet e tyre shpejt dhe kanë ndërmarrë veprime për të demonstruar shtrëngimin e tyre dhe angazhimin e ardhshëm në futbollin evropian. E njëjta gjë nuk mund të thuhet për klubet që mbeten të përfshira në të ashtuquajturën” Super League “dhe UEFA do të merret me ato klube më pas

Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu