CAS hedh poshtë thirrjen e Dayana Yastremska, ndalimin e qëndrimeve

Dayana Yastremska është bërë poshtë nën.

Gjykata e Arbitrazhit për Sport rrëzoi ankesën e Yastremskës për pezullimin e përkohshëm të saj për doping.

Vendimi do të thotë që ndalimi qëndron dhe Yastremska nuk do të lejohet të luajë Australian Open, i cili është vendosur të fillojë të hënën, dhe nuk ka të drejtë të luajë në qark pro derisa çështja e saj të zgjidhet.

20-vjeçarja ukrainase fluturoi për në Melburn duke shpresuar se apeli i saj do të pranohej dhe ajo do të lejohej të luante majorin në Melburn.

Yastremska u ndalua në janar kur një mostër urine që ajo kishte siguruar për një provë jashtë konkurrencës në 24 nëntor u zbulua se përmbante një metabolit të mesterolonit, një testosteron sintetik, e kishte apeluar vendimin, duke u shprehur i pafajshëm.

Muajin e kaluar, kryetari i gjykatës së pavarur që dëgjoi çështjen e saj të dopingut mohoi apelin e Yastremskës.

“Një kërkesë nga Dayana Yastremska për të hequr pezullimin e përkohshëm të vendosur ndaj saj në 7 Janar 2021 sipas Nenit 8.3.1 (c) të Programit Anti-Doping të Tenisit 2020 është refuzuar nga Kryetari i Tribunalit të Pavarur të thirrur për të dëgjuar çështjen e saj, “WADA (Agjencia Botërore Anti-Doping) tha në një deklaratë.” Ky vendim është objekt ankimi në Gjykatën e Arbitrazhit për Sport nga Znj. Yastremska, WADA dhe Qendra Kombëtare Anti-Doping e Ukrainës. “

Yastremska ka vazhduar të mohojë që ajo me vetëdije ka shkelur rregullat anti-doping dhe i është drejtuar CAS.

Njoftimi i sotëm do të thotë se ajo është jashtë ankesave dhe jashtë AO.

Kredia e fotografisë: Mark Peterson / Corleve

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu