Bota aktuale Nr. 29 Dayana Yastremska është në lajme këtë javë dhe ukrainasi preferon ta ketë ndonjë mënyrë tjetër.

Express Tenisi

Pas testimit pozitiv për një substancë të ndaluar, Yastremska është vendosur në një pezullim të përkohshëm nga ITF, në pritje të një seance të plotë dëgjimore.

Këtu janë gjetjet e ITF: Yastremska, 20 vjeç dhe lindur në Odessa, dha një mostër urine jashtë konkurrencës më 24 nëntor 2020, e cila më pas u dërgua në Agjencinë Botërore Anti-Doping (e njohur si WADA) për analiza. Mostra u gjet që përmbante metabolit mesterolon, një substancë e ndaluar. Mestoroloni është një steroid androgjen dhe anabolik.

Yastremska mban pafajësinë e saj dhe ka lëshuar një deklaratë duke thënë sa vijon:

“Unë deklaroj me vendosmëri se kurrë nuk kam përdorur ndonjë ilaç për përmirësimin e performancës ose ndonjë substancë të ndaluar. Unë jam i habitur dhe nën tronditje, veçanërisht duke pasur parasysh që dy javë para këtij testi – më 9 nëntor 2020 – unë u testova negativ në ngjarjen WTA në Linz Pas këtij turneu të fundit të vitit, unë ndalova së praktikuari për të pushuar para fillimit të sezonit të ri. “

Yastremska, e cila zotëron tre tituj WTA dhe një rang të lartë në karrierë prej 21, vazhdoi të japë më shumë arsye pse gjetjet e ITF janë pak të peshkut.

“Vetëm një përqendrim shumë i ulët i metabolitit mesterolon u zbulua në urinën time,” tha ajo. “Duke pasur parasysh atë përqendrim të ulët dhe duke pasur parasysh testin tim negativ dy javë më parë, unë kam marrë këshilla shkencore se rezultati është në përputhje me ndonjë formë të ngjarjes së ndotjes. Përveç kësaj, unë kam qenë i informuar se kjo substancë është menduar për t’u përdorur si ilaçe nga burrat dhe gratë janë këshilluar që të mos e përdorin atë për shkak të efekteve anësore të shkakton. “

Yastremska u tha ndjekësve se nuk mund të thoshte më rreth çështjes, por premtoi se do të punonte me ekipin e saj për të siguruar që emri i saj është pastruar dhe se ajo mund të kthehet të luajë së shpejti.

“Për shkak të konfidencialitetit të procedurave, ju do të kuptoni se unë nuk jam në gjendje të ndaj ndonjë informacion të mëtejshëm në këtë fazë,” tha ajo. “Megjithatë, unë aktualisht jam duke punuar me ekipin tim dhe ju mund të siguroheni se unë jam vendosur vendosmërisht për të bërë gjithçka për të pastruar emrin tim.”

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu