Daniil Medvedev është jashtë top listave duke përfunduar sezonin 2020, si figurativisht ashtu edhe fjalë për fjalë.

Së pari, figurative. Ai e përfundoi sezonin në një seri fitore prej 10-ndeshjesh në fitoren e Rolex Paris Masters dhe Nitto ATP Finale. Shtatë nga 10 fitoret ishin kundër Top 10 kundërshtarëve, përfshirë mposhtjen e lojtarëve Nr.1, Nr.2 dhe Nr.3 të Botës për të fituar në Londër.

Tani për pjesën fjalë për fjalë.

Pika e kontaktit e kthimit të shërbimit të parë të Medvedev në finalet e Nitto ATP 2020 kundër Alexander Zverev ishte mesatarisht 5.51 metra prapa linjës bazë. Grafika e pozicionit të gjykatës Hawk-Eye shtrihet vetëm në një shenjë prej pesë metrash, duke rezultuar në disa nga pikat e goditjes së Medvedevit që regjistrohen fjalë për fjalë në një hapësirë ​​të zbrazët… jashtë tabelës.

Një zhytje e thellë e Infosys ATP Insights në pozicionin e kthimit në Nitto ATP Finale nga 2018-2020 identifikon një trend të përgjithshëm prapa në pozicionin e kthimit. Nuk është prapa në performancë, por prapa në një kuptim të pasurive të patundshme.

Foto më poshtë thekson pozicionin ekstrem të kthimit të Medvedev kundër Zverev nga ndeshja e tyre e rrumbullakët muajin e kaluar në Londër.

Finalet e ATP-së Nitto 2020: Vendndodhja e Kthimit të Shërbimit të Parë të Medvedev vs Alexander Zverev

Pozicioni i Kthimit Medvedev

Mësoni më shumë me ekranin e dytë të Infosys

Kjo ishte më e thella që një lojtar ka qëndruar për të kthyer shërbimet e para në tre vitet e fundit në Nitto ATP Finale. Nga 44 ndeshje të regjistruara Hawk-Eye, të cilat japin pozicionin e kthimit të shërbimit të parë 88 herë, Medvedev zotëron pesë vendet më të thella, mesatarisht midis 4.51 metra dhe 5.51 metra pas vijës fillestare.

Mesatarja e përgjithshme e pikës së kontaktit për kthimet e shërbimit të parë gjatë tre viteve të fundit është 1.9 metra prapa bazës. Asnjë lojtar nuk ka bërë mesatarisht kontakte brenda linjës bazë për shërbimet e para, por Roger Federer erdhi më i afërti, mesatarisht duke bërë kontakte vetëm 22 centimetra pas vijës bazë kundër Kei Nishikori në 2018.

Finalet e ATP-së 2018 Nitto: Vendndodhja e Kthimit të Shërbimit të Parë të Federer vs Nishikori

Roger Federer Pozicioni i Kthimit

Dallimi midis mesatares së Medvedev dhe mesatares së Federer është një mahnitëse pesë metra dhe 29 centimetra. Për të siguruar kontekstin, distanca nga linja e shërbimit deri në vijën bazë është pothuajse identike, në pesë metra dhe 49 centimetra. Aq sa janë larg njëri-tjetrit në të vërtetë.

Pika mesatare e kontaktit si me shërbimet e para ashtu edhe me shërbimet e dyta ka kaluar në Londër gjatë tre viteve të fundit.

Pika e Kontaktit të Kthimit të Shërbimit të Parë Pas Vijëzimit
• 2018 = 1,41 metra
• 2019 = 1.73 metra
• 2020 = 2.55 metra

Pika e Kontaktit të Kthimit të Shërbimit të Dytë Prapa Baza
• 2018 = 0,23 metra
• 2019 = 1,25 metra
• 2020 = 1,43 metra

Mantra tradicionale e tenisit gjithmonë është përqendruar në qëndrimin më mbrapa prapa linjës bazë për të kthyer shërbimet e para dhe për të rritur brenda bazës për të sulmuar shërbimet e dyta më të ngadalta. Kjo linjë e të menduarit po hidhet nga dritarja tek O2.

Në 2018, saktësisht gjysma e kohës (15/30) një lojtar mesatarisht bëri kontakt me kthimin e tij të shërbimit të dytë brenda bazës. Totali i 15 prej 2018 ra në vetëm tetë në 2019 dhe ra edhe më tej në gjashtë këtë vit.

Ajo që është mahnitëse është se lojtarët tani po përdorin një strategji që është krejtësisht e kundërt, e cila është të lëvizësh prapa, jo përpara, për të kthyer shërbimin e dytë. Për shembull, kur Medvedev luajti Nadal në gjysmë-finale të ngjarjes 2020, të dy lojtarët mesatarisht bënë kontakt me kthimin e tyre në shërbimin e dytë më të thellë në krahasim me kthimin e tyre në shërbimin e parë.

Gjysmëfinalja e vitit 2020: Medvedev kundër Nadal – Pika Mesatare e Kontaktit Prapa Baza
Medvedev
• shërbimi i parë i Nadal = 3,15 metra
• ndaj shërbimit të dytë të Nadal = 3,85 metra

Nadal
• vs shërbimi i parë i Medvedev = 3.58 metra
• vs shërbimi i dytë i Medvedev = 4,13 metra

Preferenca e Medvedev për të qëndruar prapa kundër shërbimit të parë gjithashtu kalon në shërbimin e dytë, ku emri i tij qëndron pranë katër nga shtatë pozitat më të thella të kthimit të shërbimit të dytë. Ajo që është magjepsëse është që Dominic Thiem zotëron të dy skajet e spektrit të kthimit të shërbimit të dytë, duke u kthyer mesatarisht nga 1.19 metra brenda bazës në 2018 kundër Federer dhe 5.33 metra prapa bazës në 2019 kundër Zverev.

Lëvizja lart për të kthyer shërbimin ka të bëjë vetëm me bllokimin dhe shpejtimin e kërcimit për të nxituar në terren Shërbimi +1. Qëndrimi në këmbë prapa ka të bëjë me goditjen e një kthimi atipik. Kur qëndron thellë në fushë për t’u kthyer, Medvedev mund të marrë shkurtime me gjak të plotë në top pasi ngadalësohet ndjeshëm dhe bie në zonën e tij të goditjes. Në thelb është vetëm një tjetër goditje në tokë.

Ne mund të duhet të fillojmë të rishikojmë grafikët tanë ndërsa Medvedev vazhdon të shkruajë historinë e tij.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu