Maytín ndaloi 14 vjet për rregullimin e ndeshjeve

Rregullimi i ndeshjeve ka kushtuar Roberto Maytín karrierën e tij konkurruese.

Specialisti 32-vjeçar Venezuelian i Dyfishtë pasi u ndalua nga tenisi për 14 vjet pasi pranoi shkelje të shumta të rregullave të Programit Tenis Kundër Korrupsionit (TACP), Njoftoi Agjencia Ndërkombëtare e Integritetit të Tenisit.

Mëkatar: Unë nuk jam këtu për të bërë finale

Përveç ndalimit, Maytín u gjobit me 100,000 dollarë, nga të cilat 75,000 dollarë janë pezulluar. Ai aktualisht renditet në numrin 179 në dyshe.

Kundërvajtjet ndodhën në 2017 dhe 2018 dhe Maytín, i cili arriti një renditje më të lartë ATP dyshe me Nr. 86 në 2015 dhe renditjen më të lartë për teke Nr. 643 në 2008, tani është e ndaluar të luajë, të trajtojë ose të marrë pjesë ndryshe në ndonjë ngjarje tenisi. i autorizuar ose sanksionuar nga organet drejtuese të tenisit për një periudhë 14 vjeçare nga 29 Mars 2021.

Çështja u vendos nën kornizën ‘Propozimi për Disponimin’ të TACP 2021. Kjo lejon që një sanksion të merret nga ITIA lojtarit pas pranimit të fajit, pa pasur nevojë për seancë dëgjimore. Shkeljet e rregullave të Programit të Tenisit Antikorrupsion që Maytín ka pranuar të jenë:

Seksioni D.1.d i TACP 2017 dhe 2018: “Asnjë person i mbuluar nuk do, në mënyrë të drejtpërdrejtë ose të tërthortë, të sajojë ose të përpiqet të shpik rezultatin ose ndonjë aspekt tjetër të ndonjë ngjarjeje.”

Seksioni D.2.a i TACP 2017 dhe 2018: “Në rast se çdo Lojtar afrohet nga çdo person që ofron ose siguron ndonjë lloj parash, përfitimi ose Konsiderate për një Lojtar për të (i) ndikuar në rezultatin ose ndonjë aspekt tjetër e çdo ngjarje, ose (ii) të sigurojë informacione të brendshme, do të jetë detyrimi i lojtarit të raportojë një incident të tillë në TIU [now ITIA] sa me shpejt te jete e mundur.”

Seksioni D.1.f i TACP 2017 dhe 2018: “Asnjë person i mbuluar nuk do, drejtpërdrejt ose indirekt, të kërkojë ose të pranojë para, përfitim ose konsideratë me qëllim që të ndikojë negativisht në përpjekjet më të mira të një lojtari në çdo ngjarje.”

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu