Nadal i nderuar nga Madridi

Pesë herë kampion i Mutua Madrid Open Rafael Nadal tani është një kampion i Madridit për jetën.

Nadal u nderua së fundmi me Kryqin e Madh të Madridit të Urdhrit të Dytë Maj.

Paraqitur nga presidenti i komunitetit të Madridit dhe këshilli qeverisës i Madridit, çmimi nderon “njerëz ose institucione me sjellje shembullore që janë spikatur për shërbimin e tyre ndaj qytetarëve në zona të ndryshme”.

Presidentja e komunitetit të Madridit, Isabel Diaz Ayuso, i dha Nadal nderimin e shkëlqyer. Presidenti tha se kampioni i Grand Slam 20 herë fitoi nderin për “të qenit një nga atletët më të mirë në histori, për njerëzimin e tij dhe për gjithçka që ai kontribuon për ne Spanjollët”.

“Ne kemi përpara nesh sportistin më të madh të të gjitha kohërave, me vlera të tilla si përulësia, përpjekja, disiplina dhe respekti për rivalin,” tha presidenti Diaz Ayuso.

Nadal bashkohet me Sallën legjendare të Famer Manolo Santana si kampioni i dytë i tenisit që mori nderin.

“Është një nder ta marr këtë çmim dhe unë dua ta ndaj me të gjithë qytetarët e Madridit. Kam gjithnjë dashuri të veçantë nga të gjithë këtu. ”

Kredia e fotografisë: Rafael Nadal Instagram

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu