Osaka, Laureus synojnë t'i mbajnë vajzat në lojë

Naomi Osaka po vepron në qëllimin e saj për të mbajtur vajzat në lojë.

Kampioni i US Open ka partneritet me Laureus Sport for Good, MUFG dhe Nike duke krijuar Play Academy me Naomi Osaka. Programi “aspiron të barazojë fushën e lojës për vajzat përmes fuqisë së sportit”.

Më shumë: I riu Nadal ndan ëndrrën e tenisit

Duke investuar në argëtim dhe përvoja pozitive të lojës përmes sportit dhe duke punuar me trajnerë të cilët janë trajnuar në përfshirjen gjinore, Play Academy synon të ndihmojë vajzat të bëhen modele pozitive dhe të jenë të angazhuara në sport.

“Ne e dimë se vajzat që lëvizin jetojnë jetë më të shëndetshme, të lumtur dhe më të suksesshme,” tha Osaka. “Kjo është arsyeja pse unë kam filluar Play Academy”.

Tri herë kampioni i Grand Slam Osaka është një yll masiv në Japoni, ku mbajtja e vajzave të përfshira në sport gjatë gjithë viteve të tyre të adoleshencës ka qenë sfiduese.

“Tokio ka ndër nivelet më të larta globale të vajzave që braktisin sportin – me më shumë se dyfishin e shkallës së djemve – deri në moshën 15 vjeç”, raporton Laureus. “Vajzat që janë aktive nuk janë vetëm më të shëndetshme dhe bëjnë më mirë në shkollë, në karrierën e tyre dhe në komunitet, por ato gjithashtu kanë një sens të rritur të vetvetes, aftësi pozitive të përballimit dhe vendosjen e synimeve të rritura.”

Osaka është e përkushtuar të inkurajojë vajzat që të merren me sport përmes nismës.

“Unë jam shumë mirënjohëse ndaj Laureus dhe partnerit të saj MUFG për mbështetjen e Play Academy. Së bashku me Nike, Mastercard dhe partnerët tanë të tjerë, ne do të jemi në gjendje të bëjmë një ndikim pozitiv te gratë dhe vajzat e reja”, tha Osaka. “Sporti sot është më i rëndësishëm se kurrë për shoqërinë, veçanërisht për vajzat që rriten në komunitete të margjinalizuara.

“Unë jam aq krenar që përmes Play Academy, ne do të punojmë për të siguruar që më shumë vajza të qëndrojnë në sport, duke krijuar besim, vetëvlerësim dhe aftësi drejtuese, duke u dhënë atyre mbështetjen e nevojshme për të pasur sukses në aspekte të tjera të jetës. “

Kredia e fotografisë: Laureus

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu