Nga Chris Oddo | @TheFanChild | E hënë 18 janar 2021

Victoria Azarenka ka gishtin në pulsin e këtij momenti në tenis. Dhe ish kampioni Botëror Nr.1 ​​dhe Australian Open kaloi disa nga koha e saj e vështirë e karantinës duke përmbledhur mendimet e saj dhe duke shkruar një letër të gjatë nga zemra, e cila bën thirrje për mirëkuptim dhe unitet midis lojtarëve, mediave dhe popullit Viktorian.

Express Tenisi

“Kjo ka qenë një kohë shumë e vështirë për shumë prej nesh që nuk prisnim të përfundonin në situatën në të cilën ndodhemi sot, përfshirë edhe unë,” tha Azarenka. “Të jesh në një karantinë të vështirë 14 ditore është shumë e vështirë të pranosh për sa i përket gjithë punës që të gjithë kanë bërë gjatë jashtë sezonit të tyre – për t’u përgatitur për të luajtur Grand Slam-in tonë të parë të vitit. Unë e kuptoj gjithë zhgënjimin dhe ndjenjën e padrejtësisë që ka ardhur dhe është e madhe. ”

Azarenka vazhdoi, duke u bërë thirrje njerëzve të marrin një qasje të matur dhe duke kujtuar kolegët dhe lojtarët e saj të marrin në konsideratë dhe të pranojnë dhe vlerësojnë sakrificën e komunitetit viktorian para se të shprehin ndonjë zhgënjim.

“Ne kemi një pandemi globale,” shkroi ajo. “Askush nuk ka një libër të plotë se si të veprojë me kapacitet të plotë dhe pa asnjë problem, të gjithë e kemi parë vitin e kaluar. Ndonjëherë gjërat ndodhin dhe ne duhet të pranojmë, përshtatemi dhe vazhdojmë të lëvizim. Unë do të doja të kërkoja nga të gjithë kolegët e mi për bashkëpunim, mirëkuptim dhe ndjeshmëri për komunitetin lokal që ka kaluar nëpër shumë kufizime shumë të vështira që ata nuk i zgjodhën, por u detyruan t’i ndiqnin “.

Azarenka bëri thirrje për ndjeshmëri dhe dhembshuri dhe kujtoi mediat për rolin e tyre në portretizimin e sportit dhe ngjarjes.

“Unë do të doja të kërkoja të isha i ndjeshëm edhe ndaj njerëzve që kanë humbur punën dhe të dashurit e tyre gjatë kësaj kohe të tmerrshme për të gjithë ne nëpër botë,” tha ajo. “Unë do të doja të na kërkoja të kemi respekt për njerëzit që punojnë pa u lodhur, në përpjekje për të na e bërë jetën më të lehtë. Unë do të doja të kërkoja nga media që të ju lutemi të keni vetëdijen për ndikimin dhe ndikimin që ju sjellni në këtë situatë dhe në komunitet. Unë do të doja që njerëzit në komunitet të dinë dhe të kuptojnë se ne kemi atë si përparësinë tonë kryesore për të siguruar shëndetin dhe sigurinë e të gjithë njerëzve. “

Dhe ajo përfundoi me një thirrje për mbështetje – diçka që të gjithë mund ta përdorin këto ditë.

“Së fundmi, unë do të doja që ne të lutemi të përpiqemi të mbështesim njëri-tjetrin sa më shumë që dikush mund ose është i gatshëm,” shkroi ajo. “Gjërat janë gjithmonë më të lehta kur keni një mjedis të dhembshur dhe punoni së bashku.”

Azarenka është një nga 72 lojtarët që ka qenë i mbyllur në dhomën e saj për dy javë. Këta lojtarë, të gjykuar në kontakt të ngushtë me të tjerët në fluturimet e tyre përbrenda në Melburn, nuk do të jenë në gjendje të lënë dhomat e tyre të hotelit, ndërsa të tjerëve do t’u jepet pesë orë në ditë trajnim në Melbourne Park.

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu