Në numrin e saj të vitit 2019 “Gratë më të Pasura të Vetë-Bërura”, Forbes Forbes vlerëson se vlera e saj neto e Serena është 225 milion dollarë me burrin dhe bashkëthemeluesin e Reddit Alexis Ohanian me vlerë prej rreth 70 milion dollarë.

Ish-bota Nr. 1 ka krijuar Serena Ventures, një kompani investimesh për të krijuar fillestare dhe për të financuar kompanitë e saj. Serena synon të ndërtojë marka dhe të vazhdojë karrierën e saj si një fuqi sipërmarrëse kur të mbarojnë ditët e saj të lojës.

“Unë dua të jem pjesë e saj”, thotë Williams për ndërtimin e markave. “Unë dua të jem në infrastrukturë. Unë dua të jem markë, në vend që të jem vetëm fytyra. ”

Express Tenisi

Gjatë pesë viteve të fundit, Williams ka investuar në 34 ndërmarrje fillestare, sipas Forbes.

Kampionja katër herë olimpike e medaljes së artë thotë se ajo po përpiqet të barazojë fushën e investimeve për gratë e zeza.

“Silicon Valley nuk ka një problem të tubacionit të talenteve. Ajo ka një problem të selektivitetit dhe shpërndarjes së burimeve të rrjetit”, shkruan Williams në të Kolona e CNN. “Kapitalistët sipërmarrës duhet të zgjerojnë rrjetin e tyre për të përfshirë themeluesit femra zezake dhe të përqendrohen në punësimin e investitorëve që kanë qasje në një rrjet më të larmishëm.

“Ne nuk mund të qëndrojmë më të pavëmendshëm se si rrjetet tona homogjene ndikojnë se kë financojmë dhe kë punësojmë. Së fundmi, duhet të kemi të njëjtën mendim dhe konsideratë që u japim themeluesve meshkuj të Bardhë për të gjithë sipërmarrësit.”

Kredi për fotografi: Australian Open Facebook

Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu